laupäev, 11. oktoober 2008

Uus hasartmänguseadus sünnib rahva surve all

Eesti uus hasartmänguseadus sünnib ühiskonna ja kasiinovastaste ühise tugeva surve all. Meie ettepanekuid saavad peatada kasiinoepideemia, mis valitseb täna Eestit. Rahvas on valmis kasiinoäri piirama, loodame et ka poliitikud, vaatamata kasiinoärikate mõjule poliitikute seas. Aeg on küps, et langetada raske otsus. Riigikogu käimasoleva hooaja üheks prioriteediks peab olema uue hasartmänguseaduse vastuvõtmine.

18.september 2008 a. tutvus Riigikogu majanduskomisjon oma korralisel istungil Eesti kasiinovastastele poolt tehtut ettepanekutega uude hasartmänguseaduse eelnõusse. Kasiinovastased nõuavad kasiinoärile täielikku reklaamikeeldu ning kasiinode tegevuse lubamist ainult hotellides ja laevadel.

Eestis on täna ligi 200 kasiino, neist on ligi 100 Tallinnas. Eestis on üle 70 000 kasiinosõltlase ja nende arv majanduskriisiajal kasvab. 2007.aastal AS Turuuuringute poolt korraldatud küsitlused näitasid, et 76% Eesti ja 81% Tallinna elanikest on kasiinoäri piiramise poolt. Uuring vabatahtlikult enda uurimisega nõustunud Eesti kasiinosõltlaste osas on näidanud, et 42% neist kaaluvad enesetappu. Rahvas on väsinud kasiinoepideemiast, mis möllab täna Eestis.