neljapäev, 23. oktoober 2008

Max Kaur: Uus hasartmänguseadus on Eesti Kasiinovastaste esimene võit!

"Riigikogu poolt vastuvõetud 14.oktoober 2008.a. uus Hasartmänguseadus on Eesti Kasiinovastaste esimene võit! Vaatamata sellele, et uus hasartmänguseadus ei lahenda lõplikult kõike probleeme, on see reaalne samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks Eestis,“ ütles kasiinovastaste eestvedaja Max Kaur.
„Uus hasartmänguseadus sündis ühiskonna ja kasiinovastaste ühise tugeva surve all. Rahvas on väsinud kasiinoepideemiast, mis valitseb täna Eestis, ja poliitikutel on viimane aeg, vaatamata kasiinoärikate mõjule, piirata kasiinondust. Siinjuures soovitan kõigile järgmistel valimistel mitte hääletada nende poliitikute poolt, kes soosivad kasiinoäri levikut,“ lisas Kaur.
Praegu on Eestis ligi 200 kasiinot, neist Tallinnas ligi 100. Eestis on üle 70 000 kasiinosõltlase ja see arv kasvab käimasoleva majanduskriisi ajal veelgi. Võrdluseks: New Yorgis on 18 kasiinot, Londonis 25, Hollandis 14, Luxembourg'is ja Helsingis 1, Austrias 12, Portugalis 10, Belgias 9, Rootsis 6, Itaalias 4. Iirimaal ja Küproses on kasiinod keelatud. Rootsis ja Soomes on kasiinoäri riigi käes.

Kesknädal: 22. oktoober 2008,
http://www.kesknadal.ee/est/g2/uudised?id=11259