laupäev, 11. oktoober 2008

Noored kasiino vastu!

27.oktoobri 2008.a. korraldasid pealinna noored kasiinovastased aktsiooni Park Hotelli ees Olympic Casino sünnipäeva ürituse ajal. Noored kasiinovastased jagasid kasiinovastast sümboolikat sõnumiga, et kasiinod kaoksid koolide ja elamute vahetus lähedusest. Noored mõistavad seda, kui palju tragöödiat on toonud kasiinondus Eesti rahvale 15. aasta jooksul. Häbematus on rahvalt kavalusega väljapetetud raha eest korraldada pidu katku ajal.

Täna võime me avastada, et hasartmängusõltlased on meie ümber, ja varsti avastame hasartmängureid oma sugulaste, sõprade, kolleegide, tuttavate ja naabrite hulgast, kes tulevad hullu pilguga järjekordselt raha laenama. See tähendab, et kasiinoepideemia on võtnud katastroofilised mõõtmed.

Kui eraisikuna on meil valida, kas astuda kasiinouksest sisse või mitte, siis riiklikul tasemel ei saa kasiinodest lihtsalt mööda marssida. Igaüks peaks mõtlema, milline mõju on vilkuvatel-kutsuvatel reklaamidel noortele inimestele või miks kuuluvad Eesti rikkaimate inimeste sekka just kasiinoärimehed.