laupäev, 11. oktoober 2008

Kasiinovastane sammas!

Kasiinoepideemia, mis valitseb täna Eestit, purustab ja hävitab ühiskonna intellektuaalset potentsiaali kiiremini kui mingi muu sõltuvus või haigus. Sellest on tekkinud ühiskonna ja riigi julgeolekut ohustav nähtus, mille tagajärjel kontroll riigi ja ühiskonna üle läheb kasiinoärikate kätte, kes kasutavad selle saamiseks hasartmängusõltlasi, sõltuvaid poliitikuid ja müüdavat meediat.

Kasiinovastane liikumine on täna Eestis tõusuteel, seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Kasiinovastaste ja ühiskonna aktiivse kriitilise surve all sünnib uus hasartmänguseadus, mis oleks esimene samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks.

Tallinnasse võib tulla ka kasiinoohvritele pühendatud sammas. 18.juuli 2008.a. Tallinnas toimunul esimesel kasiinovastase aastapäeva tähistamisel, mis oli pühendatud hasartmängude ohvritele, meenutati kasiinoohvreid ja nende pereliikmeid ning tehti ka ettepanek püstitada kasiinoohvritele pühendatud sammas. Esimene ainulaadne mälestusmärk maailmas kavatsetakse esialgselt rajada Tallinnasse nn. kasiinovastaste väljakule, samasse kohta, kus 2007 aastal toimus esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus ning kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.