laupäev, 11. oktoober 2008

Euroopa Liit võtab lähiajal ette hasartmängunduse reguleerimise

2008. aprilli keskpaiku külastasid Eesti kasiinovastased Euroopa Liidu pealinna Brüsselit, et tutvuda hasartmängunduse kontrollimise ja piiramise kogemusega Euroopa ametlikus koridorides. Külastades europarlamenti, kohtudes eurokomisjoni esindajatega ning visiteerides NATO peakorterit üritasid Eesti kasiinovastased juhtida tähelepanu sellele, et paljudes uutes Euroopa Liidu ja NATO liikmeriikides puudub tõsiselt võetav kontroll kasiinoärinduse ja hasartmänguturu üle, mis tähendab kasvavat rahapesu, muud kuritegevust ning võimalik, et isegi terroristliku tegevuse toetamist.

Külastades europarlamenti, eurokomisjoni ja NATO esindajaid vahetasime informatsiooni hasartmängundust puudutava olukorra kohta Euroopas. Hea meel on tõdeda, et europarlament kavatseb tõsiselt tutvuda hasartmänguturu problemaatikaga ning ka eurokomisjon on huvitatud kontrolli tugevdamisest hasartmänguturul liikuva raha osas, mis üha sagedamini leiab käsitlemist koos kuritegevus, korruptsiooni ning terrorismiga.

Euroopa Liidul tuleks ära kasutada leiduvat positiivset kogemust, sest näiteks Euroopa Liidus on riike nagu Soome või Rootsi, kus hasartmängud on riigi efektiivse kontrolli all.