esmaspäev, 16. juuli 2012

Heategevusürituse „Märka sõltuvust“ viies aastapäev

18. juulil 2012 aastal toimub kasiinovastane heategevusüritus „Märka sõltuvust“, mis toimub Tartu mnt. ja Liivalaia tn. ristmikul paikneva ringikujulise haljaku kõrval, hoone Pronksi 19 ees, Stockmanni kaubamaja vastas kell 12.00. Just nimetatud kohal toimus 2007.aastal esimene avalik meeleavaldus juhtimaks tähelepanu hasartmängule kui sõltuvusprobleemile, mis on võtnud epideemia ulatuse.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Peapiiskop Andres Põder oma pöördumistes soovisid heategevusüritusele “Märka sõltuvust” Jumala õnnistust ja kordaminekut. „Sõltuvusprobleemidega tegelemine on hädavajalik ja tänuväärne. Soovin Teile selleks jõudu ja õnnistust!“, tõdes oma kirjas Peapiiskop Andres Põder (fotol).
"Heategevusüritusele põhieesmärk on juhtida tähelepanu kaasajal laialdaselt levinud sõltuvustõve ohtlikkusele XXI sajandi tsiviliseeritud ühiskonnas,“ tõdes Tallinna Linnavolikogu liige ja hasartmängu- ja sõltuvusvastane liikumine liider Max Kaur.
Heategevusürituse korraldavad Ühiskonna Arengu Instituut ning hasartmängu- ja sõltuvusvastane liikumine Tallinna linna toel. Heategevusüritusele on kutsutud erinevate sõltuvusühingute esindajad. Heategevusüritusel osalevad Tallinna linnavolikogu liikmed, Riigikogu liikmed, poliitikud ja ühiskonnategelased ning erinevate usukonfessioonide esindajad.
Kasiinovastasel heategevusüritusel tutvustatakse skulptuuri “Märka sõltuvust” ideekonkurssi, mis kuulutati välja 1.juulil 2012 aastal Ühiskonna Arengu Instituudi, Eesti Kujurite Ühenduse ja Tallinna Kesklinna Valitsus poolt. Skulptuuri „Märka sõltuvust“ ideekonkursi tingimusi saab alla laadida Kesklinna Valitsuse koduleheküljelt www.tallinn.ee/kesklinn ja Kunstnike Liidu koduleheküljelt www.eaa.ee.
Ühiskonnas eksisteerib väga erinevaid sõltuvusi. Nendest levinumad on alkoholi-, narko- ja hasartmängusõltuvus. Lisaks levib sõltuvus kiiresti arenevas internetiühiskonnas. Sõltuvusprobleemid kaasa toonud enesetappude arvu järsu kasvu ning suurenenud on sõltlaste käe läbi sooritatud kuritegude, sh pereliikmete vastu sooritatud kuritegude arv.