neljapäev, 16. juuli 2009

Eesti kasiinovastased tegid Armin Karule kingituse

16.juulil 2009.a. tegid Eesti kasiinovastased seoses kasiinovastase aastapäevaga Olympic Entertainment Groupi omanikule Armin Karule kingituse - Edgar Savisaare viimase raamatu „Majanduspoliitika“.

„Kinkisime kasiinovastase aastapäeva puhul kasiinokuningale väärt raamatu. Sest inimene, kes aastaid teenis endale ning korrumpeerunud poliitikutele meeletut raha eesti rahva kannatuste arvelt, peaks patu kahetsema ning asuma looma rahvale sõbralikke ettevõtteid, et pakkuda oma ohvritele kasvõi töökohti,“ kinnitas kasiinovastaste eestvedaja Max Kaur.

18.juulil 2009.a., Tallinnas korraldatakse heategevuslik mälestusüritus, kus tähistatakse teist kasiinovastast aastapäeva, mis on traditsiooniliselt pühendatud kümnetele tuhandetele hasartmängu ohvritele ja nende pereliikmetele. Kasiinovastase päeva üritused toimuvad traditsiooniliselt Tallinnas nn. kasiinovastasel väljakul, Tartu mnt. ja Pronksi 19 tänava ristmikul, Stockmanni vastas algusega kell 12.00. Samas kohtas, kus 2007.aastal toimus eesti ühiskonnas ajalooline sündmus, esimene kasiinovastaste meeleavaldus Euroopa Liidus, kus tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.

Üritusele on kutsutud erinevate usukonfessiooni esindajad, linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, kultuuri ja ühiskonna arvamusliidrid, kasiinosõltlaste ühingute esindajad.

14.juulil 2009.a. kirjutas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Peapiiskop Andres Põder oma kirjas Eesti kasiinovastaste eestvedajale Max Kaurile, et tänab kutse eest osaleda teise kasiinovastase aastapäeva tähistamisel 18. juulil, Tallinnas ning soovib Jumala õnnistust ja kordaminekut üritusele.

Teisel kasiinovastase aastapäeva tähistamisel saab nurgakivi ka kasiinoohvrite sammas, mis on pühendatud kasiinovastasele võitlusele ning tuhandetele hasartmängude ohvritele ja nende pereliikmetele, kes on kannatanud selle tragöödia läbi. Esmakordselt esitleti kasiinoohvrite samba ideed 18.juuli 2008.a. Sammas kavatsetakse esialgsete kavade kohaselt rajada Tallinnasse nn. kasiinovastaste väljakule Pronksi 19 ja Tartu mnt. ristmikulu.

Ühiskonna ja kasiinovastaste surve all jõustus 2009. aastal uus hasartmänguseadus, mis piirab kasiinoäri Eestis. Eestis on täna ligi 140 kasiinot, neist üle 60 Tallinnas. Eestis on üle 50 000 kasiinosõltlase ning 80 000 aktiivset mängijat ja nende arv majanduskriisiajal kasvab. AS Turuuuringute ja Faktumi poolt korraldatud küsitlused näitasid, et üle 75% Eesti ja Tallinna elanikest on kasiinoäri piiramise poolt.