esmaspäev, 1. detsember 2008

Vabariigi President kuulutas välja uue hasartmänguseaduse

29.10.2008 kirjutas Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves Kadriorus alla otsusele kuulutada välja Riigikogu poolt 14. oktoobril 2008.a. vastu võetud uus hasartmänguseadus, mis hakkab kehtima alates 1.jaanuarist 2009.a. ja annab võimaluse oluliselt piirata kasiinoäri Eestis.

"Riigikogu poolt vastuvõetud ja Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutatud uus hasartmänguseadus on Eesti ühiskonna ja kasiinovastaste esimene võit! Uus hasartmänguseadus sündis ühiskonna ja kasiinovastaste tugeva surve all. Rahvas on väsinud kasiinoepideemiast, mis valitseb täna Eestis, ja poliitikutel on viimane aeg, vaatamata kasiinoärikate mõjule, piirata kasiinondust. Siinjuures soovitan kõigile järgmistel valimistel mitte hääletada nende poliitikute poolt, kes soosivad kasiinoäri levikut Vaatamata sellele, et uus hasartmänguseadus ei lahenda lõplikult kõike probleeme, on see reaalne samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks Eestis,“ arvas kasiinovastaste eestvedaja Max Kaur.

Praegu on Eestis ligi 190 kasiinot, neist Tallinnas ligi 90. Eestis on üle 70 000 kasiinosõltlase ja see arv kasvab käimasoleva majanduskriisi ajal veelgi. Võrdluseks: New Yorgis on 18 kasiinot, Londonis 25, Hollandis 14, Luxembourg'is ja Helsingis 1, Austrias 12, Portugalis 10, Belgias 9, Rootsis 6, Itaalias 4. Iirimaal ja Küproses on kasiinod keelatud. Rootsis ja Soomes on kasiinoäri riigi käes.